Saimme kesken festarihulinan haastatteluun G-powered yhtyeen Kimmon ja Miian.

Miltäs tuntuu olla taas Maata Näkyvissä festareilla?

Miia: On tosi hienoa olla täällä taas. Ja tosi suuri kunnia ja merkki siitä, että meitä vielä muistetaan ja arvostetaan. On tosi hienoa.

Kimmo: Kyllä festarit on sellanen vuoden kohokohta, jota oottaa aina koko vuoden. Täällä saa näyttää sen parhaansa.

Miia: Mulla itelläni henkilökohtasesti se, että hiukset on laitettu hienosti. Pitää koittaa varoa niitä kun keikka on vasta kymmeneltä illalla,

Katoinkin tuossa jo aikasemmin, että sulla on kivasti hiukset.

Miia: Just tulin kampaajan penkistä.

Mitä teille merkitsee se, että pääsette soittamaan näin isolle joukolle kristittyjä nuoria?

Miia: Se vahvistaa omaa uskoa. Aika paljon on puhuttu nyt siitä kuinka kirkossa vähenee nuoret. Ja aika paljon on ollut puhetta siitä, millainen kirkko on. On tosi hienoa, että nuoret on kiinnostunut ja haluaa kuulla Jumalan sanaa. Se tuntuu hyvältä.

Kimmo: Niin on se ainutlaatuinen tilaisuus olla tämän musiikkityylin kautta yhteydessä nuoriin.

Jännittääkö olla soittamassa juuri ennen Newsboysia?

Miia: No varmaan viimeistään alkaa jännittää kun siellä lavalla on. Mutta ei osaa yhtään vielä jännittää. Ollaan oltu tiistaista lähtien koulurundilla. Meillä on ollut kolme keikkaa päivässä. On vähän häkeltynyt olo. Eikä oikein vielä tiedä mitä odottaa. Mutta kyllä se jännitys varmaan tulee, viimeistään kun sinne lavalle menee.

Monettakos kertaa te olette Turkuhallin päälavalla?

Kimmo: Tämä on kolmas kerta.

Olikos se viime vuonna, kun teillä oli se maailman suurin tanssikoulu?

Kimmo: Joo. oli Se on tänä vuonna vielä suurempi.

Oletteko vetäneet sitä muilla keikoilla?

Miia: On joo, Sitä on vedetty kaikilla mahdollisilla keikoilla. Pitkin vuotta vedetään ja en tiedä kuinka monet tuhannet on sen nähnyt ja opetellut.

Nähdäänkö tänä vuonna sama koreografia, kuin viime vuonn?

Miia: Joo on sama koreografia. Tulevaisuudessa on tulossa uusi, mutta en tiedä milloin se tulee ohjelmistoon. Se on vähän haastavampi, enkä ole sitä vielä itsekkään kunnolla oppinut.

Hyvä, että on sama. Mäkin osaan sen sitten.

Kimmo: Joo ajateltiin, että on mukavampi kaikkien tanssia kun on tuttu tanssi.

Mistä te saatte sen kaiken energian, mikä teistä huokuu lavalla?

Miia: No meillä se ruokkii aika paljon, jos yleisöllä on hyvä fiilis. Meilläkin on silloin ihan älyttömän hyvä fiilis lavalla, Artistin pitää kuitenkin olla ihan älyttömän energinen, kun on lavalla. Ja täällä kun katsoo kun sitä porukkaa on niin paljon, ja kun se on niin energistä, niin ei voi olla ku itekkin energinen.

Mitä ajatuksia se herättää, että te edustatte ainoana omaa musiikkityyliänne Suomen gospel-rintamalla?

Kimmo: Se on tavallaan ihan mukavaa, että saadaan tehdä omaa juttua. Ei silti haittais, vaikka olis muitakin bändejä. Jonkunhan se on vain aloitettava.

Tähän loppuun vielä sellasia, että mitä teiltä on odotettavissa tulevaisuudessa?

Miia: No ajatuksissa on ainakin julkasta suomi-levy jossain vaiheessa. Nauhotuksia ollaan kyllä tehty, mutta jokunen uusi biisi vielä tulee. Tulee olemaan vähän niinkuin Trust-levy, muttaa suomenkielisenä. Sitä on kyselty ja suomenkieli on tärkeä suomalaisille. Keikkoja lisää tehdään toivottavasti ja uutta musaa.

Sitten vielä ihan lopuksi terveisiä Janoisen blogin lukijoille:

Miia: Oikein ihanaa joulunodotusaikaa. Tervetuloa katsomaan keikkoja. Youtubessa voi käydä katsomassa meidän musavideoita ja nettisivuilta www.gpowered.com voi käydä katsomassa kaikkea lisää.