Tänään ei ole ehditty näemmä kirjoittaa yhtään viestiä teille janoisille. Se kertoo paljon meidän tämän päivän aikataulusta. Aamulla allekirjoittanut juoksi aamupalalle, että ehtii sen jälkeen katsastamaan Egoeimin souncheckiä. Jotenkin illalla kaiken väsymyksen keskellä heräsi viiltävä ajatus siitä, että emme ehdi millään kyseisen bändin keikalle, vaikka miten yrittäisimme. Oli siis tyydyttävä soundcheckiin. Samalla sain sovittua Jyrkin kanssa haastattelua hieman myöhemmäksi.

Suoraan soundcheckistä juoksin Turkuhalliin, että ehtisin Teran aamukeikalle. Aika yllättävä veto laittaa Tera aamukeikalle ja ilmeisesti bändi itse oli hieman loukkaantunut asiasta ja antoi sen myös näkyä. Tämä keikka olisi kannattanut nähdä vain siitäkin syystä, että Petri Lassila ja nuoremmat pojat saapuivat lavalle aamutakissa ja yöhousuissa... Antti Honkkila oli sonnustautunut pitkähköihin satiiniboksereihin :D Mitäs olivat repineet pojat suoraan sängystä. Keikka itsessään oli todella hyvä ja yleisö oli ihmeen hyvin mukana heti aamusta. Taustalaulu oli ehkä miksattu vähän kovalle, mutta muuten kerrassaan mainio keikka! :)

Tunnin verran vielä keksimme loppupäivän haastattelukysymyksiä FranTicin ja satun kanssa. Sen jälkeen lähdettiin haastattelemaan Egoeimin Jyrki Liukkosta. Todella mukavan haastattelun jälkeen juoksimme Satun kanssa jälleen Turkuhallin puolelle ja haastattelemaan G-Poweredia. Kyseisen haastattelun voi lukea tuosta vierestä.

G-Poweredin jälkeen astelimme festareiden lehdistön tiedoitustilaisuuteen kuuntelemaan Newsboysin, John Nunesin, festarisuntion, Juha Heinosen, Tuomas Auvinen ja Raahen nuorisotylntekijän haastattelua. Lehdistötilaisuuden päätteeksi pääsimme haastattelemaan Newsboysin Jody Davisia :) Oikein mukavan haastattelun jälkeen saimme hetken huokaista.

Oikeastaan kaikki aamupäivän konsertit on mennyt ohitse meiltä messukeskuksen puolelta. Turkuhallin päiväkonserttiin ehdimme kuuntelemaan vain kls.:n keikkaa. Olemme olleet käytävässä kirjoittamassa haastatteluita, kun saksalainen LZ7 aloitti keikkansa. Onneksi ei oltu hallin puolella, koska jo kytävässä meinasi räjähtää pää! Musiikki oli varmasti hyvää ja erään nuoren mielestä todella hyvää tanssimusaa, mutta aivan liian kovalla soitettuna.

Yhteenkään studioon emme ehtineet, kun juoksimme haastattelemaan Lumina Polarista messukeskukseen. Tämän jälkeen kävimme etsiskelemässä Fivestar Prophetia ja saimme vihdoin Olli Heleniuksen haastatteluun.

Illan pääkonsertti alkoi mukavasti draamaryhmä Muu vaara!n spektaakkelin jatko-osalla ja uha Tapion akustisella soolokeikalla. Keikka oli mukava sekoitus mielestäni vanhempia kappaleita ja uudempia tunnettuja biisejä. Yleisö oli hyvin mukana ja permanto oli täyttynyt jo ennen kun pääsimme sisään halliin. Myös istumapaikkaa sai etsiä kauan ja sen löysi vasta yläkatsomosta.

HB:n keikka meni meiltä puoliksi ohi, koska olimme haastattelemassa varsin eloisaa ja mukavia Idän ihmeet ryhmän Attea ja Villeä. HB:n keikka oli kerrankin pyroton, mutta kitaristi-tyttö oli saanut kaivettua jostain sisäisen hevarinsa ja hyppäsi jo ensimmäisessä kappaleessa lavan eteen pyörimään. Hyvin miksattu keikka ja teknisesti yksi HB:n parhaista festarikeikoista.

Pääkonsertissa oli ensimmäisellä puoliajalla luultavasti täyttä ja loppuunmyyty keikka oli tunnelmaltaa aivan loistava. Yleisöstä lähti ehkä vielä enemmän ääntä kuin LZ7:n bassosta ;)

Toisella puoliajalla permanto avautui ja porukkaa valui ulospäin. Myös katsomoihin avautui penkkitilaa. Tuntui, etttä HB:n jälkeen ihmisiä lähti jo kotiinkin päin. Mutta toisen puolen aloitti G-Powered hyvällä energialla kolmen biisin ajan. Ihailtavaa lavaenergiaa Kimmo ja Miia saivat tartutettua yleisöön aimo annoksen. Parivaljakko pohjusti yleisön todella hyvin illan pääesiintyjälle.

Newsboys saapui lavalle suuren maailman tyyliin, harkitun hitaasti. Selostajan ääni laski "four minutes to Newsboys" "30 seconds to Newsboys"...  Salo räjähti, kun porukka vihdoin saapui lavalle. Radiosta tutun cover-kappaleen siivittämänä koko keikka säilytti mielestäni vaadittavan energiatason. Bändin uusi solisti Michael Tait sai porukan hyppimään innosta kädet kohti taivasta kookonaisen 50min.

Ihana lauantaipäivä oli, vaikka nyt jo meinaa unohtua kaikki mitä on koettu ja nähty ja tehty. Nyt rättiväsyneenä sanon vain hyvää yötä janoisille!

-jenna-